Raukstickning

Min resestickning på Gotland blev en röd- och rosarandig sjal i visjögarn och mönster från Östergötlands ullspinneri. Jag la upp maskorna kvällen innan vi skulle åka och började sticka på första varvet i färjekön. Jag stickade förhållandevis mycket för att vara på semesterresa. Oftast tycker jag att stickningen mest blir liggande när jag är ute och reser, det finns så mycket annat att se och göra då.

Redan första kvällen döptes stickningen till Raukstickningen i samband med att bilden nedan togs när jag satt uppe på en rauk och försökte skruva ihop min KnitProsticka ordentligt. Det är för övrigt samma rauk (och vid samma tillfälle) som jag står och tittar ut över havet på i förra inlägget.

Ränder i slätstickning visade sig vara perfekt resestickning när man vill kunna se sig omkring och umgås med resesällskapet. I början kändes dock varven väldigt långa (340 maskor) och jag stickade och stickade innan jag fick byta färg (färgkombon gör mig så glad och jag såg förväntansfullt fram emot varje ny rand). På stranden nedanför Krusmyntagården tog jag den här bilden, som visar ränderna lite bättre:

.

*) Jag får be om ursäkt för den dåliga ordvitsen. Jag skyller på att jag är från Bohuslän. Fast min smålänning till sambo är i och för sig ännu värre när det gäller ordvitsar, han ägnade en hel kväll åt att dra dåliga rauk-vitsar. Ända tills jag talade om att om han inte slutade skulle jag ge honom en rauk höger och köra rauka vägen hem.

6 Responses to “Raukstickning”

 1. Heldri on 13 Aug 2011 at 21:44

  Raukskämt är ju annars extremt smittsamma. Jag och mitt ressällskap klättrade runt pÃ¥ raukar förra veckan och vitsade med blandad kvalitet…

 2. Tyg och otyg on 13 Aug 2011 at 21:46

  Den kommer nog att bli superfin den där! När jag tittade på bilderna så log jag förresten åt att du sitter på rauken och har fötterna på picknickfilten. Det kanske inte känns rätt att drapera en picknickfilt över en rauk, eller? :)

  Förresten såg jag att du kommenterat hos Clara om färgglada köksstolar. Tänkte bara tipsa om att Ikea har (eller har åtminstone haft tidigare) en stol i obehandlat trä som man enkelt kan måla i den färg man vill. Har t o m för mig att den till formen liknar de röda stolarna som du skrivit om.

 3. visalisa on 13 Aug 2011 at 22:12

  WOW! Vilken FANTASTISK raukbild!

 4. Manduzana stickar on 13 Aug 2011 at 22:25

  Åh, färgkombinationen är helt fantastisk!

 5. Anita on 14 Aug 2011 at 0:03

  Vilka härliga färger, en sån kofta skulle passa perfekt till mig! Får nog göra en djupdykning i garnlagret;) Visst har vi en fin ö?

 6. Gela on 14 Aug 2011 at 7:00

  Hej här måste jag ju säga att jag fastnade totalt, sååå många härliga projekt du visar upp. Sitter och stickar själv medan jag läser den orange sjalen du visade och ja mormorssjalen och ja det var ju en hel massa helt underbara saker du visade upp. Tack för inspirationen och ha en fin söndag/Gela

Feed on comments to this Post

Leave your Comment